Minilex - Lakipuhelin

Mikä on ulosottorekisteri?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottorekisteri on ulosoton tietojärjestelmän osa, jota käytetään ja pidetään yllä ulosottoviranomaisten tehtävien suorittamista varten. Ulosoton tietojärjestelmä on ulosoton viranomaisille kuuluvien tehtävien hoitoa varten perustettu valtakunnallinen järjestelmä. Valtakunnanvoudinvirasto huolehtii tietojärjestelmän ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Ulosottorekisteri koostuu valtakunnallisesta hakemisto- osasta sekä paikallisesti ylläpidetyistä rekisterin osista. Tietojärjestelmän ja ulosottorekisterin tarkoituksena on edistää ulosottoasioiden tarkoituksenmukaista käsittelyä ja sähköistä asiointia. Tietojärjestelmällä pystytään myös edistämään ulosoton hallinnon johtotehtäviä, sekä ohjaus-ja tarkastustehtäviä. Tietojärjestelmällä pystytään myös valvomaan tietojärjestelmän käyttöä. Tämä on tärkeää, koska valvonta takaa sen, että ulosottotietojen käyttö on tarkoituksenmukaista. Järjestelmä suorittaa myös tilastointitehtäviä. Ulosottorekisteriä pitävät paikalliset viranomaiset yhdessä.. Tiedot tallentanut viranomainen vastaa siitä, että tämän tallentamat tiedot ovat virheettömiä ja tallentamisen ja käytön laillisuudesta omien tehtäviensä hoidossa. Tämä tarkoittaa sitä, että viranomaisella on täytynyt olla virkaansa liittyvä syy käsitellä kyseistä tallennettua ulosottoaineistoa. Valtakunnanvoudinvirasto antaa määräyksiä ulosottotietojen teknisestä tallentamis- ja käsittelytavasta.

Tietojen säilyttämiselle ulosottorekisterissä on asetettu ulosottokaaressa määräajat. Ulosoton asianhallintatiedot on poistettava rekisteristä 30 vuoden kuluttua ulosottoasian vireilletulosta. Viranomaisten yhteistoimintatiedot poistetaan, kun niitä ei enää tarvita. Yhteistoimintatiedot poistetaan viimeistään silloin kun asian vireillä olo tai passiivirekisteröinnin aika päättyy. Rekisteriin merkittävät ulosottokaaressa erikseen määritellyt erityistiedot poistetaan 10 vuoden kuluttua merkinnän tekemisestä tai tätä aikaisemmin, jollei tietoja ilmeisesti enää tarvita. Erityistiedot saadaan säilyttää kauemmin kuin 10 vuotta, jos siihen on perusteltua aihetta. Erityistietoja ei kuitenkaan saa säilyttää yli 20 vuotta pidempää aikaa merkinnän tekemisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]