Minilex - Lakipuhelin

Mikä on laivanisännistöyhtiö?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaksi tai useampia henkilöitä tai yhteenliittymiä voivat sopia kauppamerenkulun harjoittamisesta laivanisännistöyhtiön muodossa omistamallaan yhdellä alusrekisteriin merkityllä aluksella. Laivanisännistöyhtiössä kukin laivanisäntä vastaa toiminnassa syntyneistä velvoitteista vain laivaosuutensa mukaisessa suhteessa.

Kun laivanisännistöyhtiö perustetaan, tulee henkilöiden laatia yhtiön perustamisesta kirjallinen sopimus. Mikäli yhtiösopimusta myöhemmin tulee tarve muuttaa, muutos on pätevä ainoastaan silloin, kun kaikki laivanisännät ovat hyväksyneet muutoksen yksimielisesti.

Laivanisännistöyhtiössä tulee olla aina pääisäntä. Pääisännän asuinpaikan on oltava Euroopan talousalueella, mutta liikenneministeriö voi tarvittaessa myöntää poikkeuksia asuinpaikkavaatimuksesta. Pääisännäksi voidaan myös valita oikeushenkilö, kuten yhtiö tai säätiö, jolla on kotipaikka Euroopan talousalueella.

Pääisännän pääsääntöisenä tehtävänä on hoitaa yhtiön juokseva hallinto laivanisäntien antamien ohjeiden mukaisesti sekä toimia yhtiön puolesta sitä koskevissa asioissa tuomioistuimessa ja muun viranomaisen luona. Laivanisännistöyhtiön kokouksen päätöksellä pääisännälle voidaan antaa valtuuksia myös muihin tehtäviin.

Laivanisännistöyhtiön asioista päätetään laivanisännistöyhtiön kokouksessa. Laivanisännistöyhtiön kokouksen kutsuu koolle yleensä pääisäntä, mutta kokous on myös kutsuttava koolle, jos laivanisännät, joilla on vähintään yksi kymmenesosa kaikista laivaosuuksista, kirjallisesti vaativat kokouksen koolle kutsumista ilmoittamansa asian käsittelyä varten.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]