Minilex - Lakipuhelin

Liikkeen luovutus: Työntekijän oikeus irtisanoutua

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikkeen luovutustilanteessa työntekijällä on olemassa erityinen irtisanomisoikeus. Toisin kuin työnantaja, voi työntekijä irtisanoa työsopimuksensa liikkeen luovutuksen perusteella. Liikkeen luovutuksen yhteydessä työntekijä voi irtisanoa työsopimuksensa päättymään luovutuspäivästä lukien, siis noudattamatta irtisanomisaikaa. Irtisanominen on mahdollista suorittaa tällöin, jos työntekijä on saanut tiedon liikkeen luovutuksesta joko liikkeen luovuttajalta tai luovutuksen saajalta viimeistään kuukautta ennen luovutuspäivää. Jos työntekijä saa tiedon liikkeen luovutuksesta vasta tämän ajan jälkeen, voi hän irtisanoa työsopimuksensa päättymään kuitenkin luovutuspäivänä tai kuukauden kuluessa siitä, kun hän sai tiedon liikkeen luovutuksesta.

Työntekijän erityinen irtisanomisoikeus on voimassa riippumatta työsuhteen kestoajasta ja irtisanomisajasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työntekijä voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen noudattamatta siihen normaalisti kuuluvaa irtisanomisaikaa. Lisäksi määräaikaisissa työsuhteissa olevat työntekijät voivat liikkeen luovutustilanteissa poikkeuksellisesti irtisanoa työsopimuksen. Liikkeen luovutuksesta huolimatta työntekijällä on normaali oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, mikäli hän näin haluaa. Jos työntekijä irtisanoo työsopimuksen normaalisti, tulee häntä sitovaksi normaali irtisanomisaika.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]