Minilex - Lakipuhelin

Lastensuojelun tukihenkilö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistyötä ja sen tarkoituksena on turvata lapsen terveyttä ja kehitystä. Tässä artikkelissa käsitellään sitä, mitä tukihenkilötoiminta pitää sisällään ja miten kyseisen palvelun piiriin voi hakeutua.

Tukihenkilötoiminta ja tukiperhetoiminta

Tukihenkilötoiminnassa tukihenkilö tapaa lasta tämän omassa elinympäristössä yhteisen tekemisen tai harrastuksen merkeissä. Tapaamisia on yleensä esimerkiksi viikon tai kahden välein yhtäjaksoisesti muutaman tunnin ajan. Tukihenkilö toimii lapsen tarpeiden mukaan ja voi kuunnella esimerkiksi tämän huolia, tukea koulunkäyntiä tai viedä luontoretkelle. Lisäksi tukihenkilö voi toimia koko perheen tai perheen aikuisen tukena. Esimerkiksi nuori yksinhuoltajaäiti voi hyötyä tukihenkilöstä, joka on arkisten asioiden hoitamisen tukena.

Tukiperhetoiminnassa taas lapsi osallistuu tukiperheen arkeen ja yöpyy perheen kotona esimerkiksi yhden viikonlopun ajan joka kuukausi. Koska tukiperheitä tarvitaan monenlaisiin eri tilanteisiin, voi tukiperheenä toimia esimerkiksi lapseton pariskunta tai esimerkiksi jo aikuisiksi omat lapsensa kasvattanut pariskunta. Tärkeintä on, että kyseisellä perheellä on aikaa ja tilaa vieraalle lapselle, kykyä kohdata erilaisuutta ja muun muassa kykyä ja halua vastata lapsen tarpeisiin.

Tukihenkilötoimintaan hakeutuminen

Tukihenkilön tai -perheen saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta. Kyseisten palveluiden piiriin voikin hakeutua oma-aloitteisesti ja tukea voi saada esimerkiksi silloin, kun perheessä on pitkäaikaisesta sairaudesta kärsivä perheenjäsen.

Palveluprosessi

Tukihenkilön tai -perheen järjestäminen kirjataan asiakassuunnitelmaan, jonka lisäksi tukisuhteesta tehdään selkeä sopimus ja suunnitelma sen tavoitteista, tiiviydestä sekä kestosta. Suunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan ja tukihenkilön tai -perheen kanssa ja se tarkastetaan sovituin määräajoin.

Kysy lisää asiantuntevilta lakimiehiltämme!

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Tukihenkilötoimintaa järjestäviä järjestöjä ovat esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen mielenterveysseura, Pelastakaa lapset ry ja Suomen punainen risti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]