Minilex - Lakipuhelin

Lastensuojelu ja perhetyö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perhetyö on lapsen ja perheen hyvinvointia tukeva palvelu, joka ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta. Lastensuojelun asiakkaana olevalla lapsella ja tämän perheellä on kuitenkin oikeus saada niin perhetyötä kuin tehostettua perhetyötäkin.

Perhetyön tarkoitus

Perhetyön tarkoituksena on vahvistaa koko perheen voimavaroja ja parantaa perheensisäistä vuorovaikutusta. Sillä tuetaan erityistä tukea tarvitsevan lapsen ja nuoren terveyttä sekä kehitystä.

Perhetyö käytännössä

Käytännössä perhetyö tarkoittaa vanhempien ohjaamista lapsen hoidossa ja kasvatuksessa, kodin arjen hallinnassa ja esimerkiksi perheen tukemista sosiaalisen verkoston laajentamisessa.

Perhetyö tehdään pääsääntöisesti perheen kotona. Palvelu alkaa palvelutarpeen arviolla, jossa perheen tilanne selvitetään kokonaisvaltaisesti. Vanhempien voimavaroista keskustellaan ja pohditaan, missä vanhemmat mahdollisesti tarvitsisivat lisätukea. Keskustelujen perusteella perhetyön toteuttamista varten laaditaan suunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Varsinaisessa perhetyössä käytetään asiakkaan tarpeesta ja perhetilanteesta riippuen erilaisia menetelmiä. Tärkeimpänä näistä on keskustelu, jossa asiakkaan kanssa omaksutaan ratkaisukeskeinen työote. Lisäksi työskentelyssä voidaan käyttää erilaisia roolikarttoja, lomakkeita ja kortteja, kuten esimerkiksi vauvojen tarvekarttaa.

Perhetyön järjestäminen

Perhetyön järjestäminen vaihtelee kunnasta toiseen. Sitä voidaan järjestää neuvolan, varhaiskasvatuksen tai koulutuksen yhteydessä. Myös perhetyötä tekevien työntekijöiden nimikkeet vaihtelevat. Esimerkkeinä käytössä olevista nimikkeistä voidaan mainita sosiaaliohjaaja ja perheohjaaja.

Perhetyötä voidaan tehdä joko ehkäisevästi tai korjaavasti, yleisimmin sosiaalitoimen, neuvolan, päivähoidon tai koulun yhteydessä. Perhetyö on matalan kynnyksen palvelu, jonne voi hakeutua esimerkiksi ottamalla suoraan yhteyttä perhetyötä tekeviin sosiaaliohjaajiin. Perhetyöhön voidaan ohjata myös muun muassa neuvolasta ja varhaiskasvatuksen yksiköstä.

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Älä epäröi kääntyä lakimiestemme puoleen, he vastaavat mielellään!

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Perhetyöhön voi hakeutua esimerkiksi ottamalla suoraan yhteyttä perhetyötä tekeviin sosiaaliohjaajiin.

- Perhetyöhön voidaan ohjata myös muun muassa neuvolasta ja varhaiskasvatuksen yksiköstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]