Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjä vaatimukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyään jokaisen kiinteistönvälitysliikkeen palveluksessa – sekä sen jokaisessa toimipaikassa – välitystehtäviä tekevistä työntekijöistä vähintään puolilla on oltava alan ammattipätevyys, jonka voi hankkia välittäjäkokeesta. Myös muilla välitystehtäviä suorittavilla henkilöillä on oltava riittävä ammattitaito kyseisten tehtävien hoitamiseksi.

Keskuskauppakamarin järjestämän kiinteistönvälittäjäkokeen suorittaneet ovat ainoita, jotka saavat käyttää nimikettä kiinteistönvälittäjä tai lyhennettä LKV. Kokeen suorittaneilla on myös pätevyys toimia liikkeen vastaavina hoitajina. LKV-pätevyyden hankkimisen ja alan työkokemuksen jälkeen on mahdollista suorittaa myös ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus ja tutkinto YKV.

Alemman asteisia kiinteistönvälittäjän koulutusmahdollisuuksia ovat esimerkiksi kiinteistöedustajan koulutus ja tutkinto (KED), jonka suorittaneella on valmiudet toimia kiinteistöedustajana kiinteistönvälitysliikkeessä, näyttötutkintona suoritettava kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (KiAT) sekä asuin- ja liikehuoneistojen vuokravälitystehtäviin tarkoitettu Vuokravälittäjän tutkinto (VuT), jolla voi valmistautua vuokrahuoneiston välittäjäkokeeseen (LVV).

Yleisemmin kiinteistönvälittäjän on tunnettava kiinteistöalan myynti- ja vuokraustoiminta, alan lainsäädäntöä sekä verotukseen liittyviä asioita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]