Kieltoerehdys johtuu vaikeuksista ymmärtää lakia

Minilex - Lakia minihintaan


Näin se toimii:


1. Onko sinulla lakiongelmia? Varmista asiasi lakimieheltä.

Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450

Puhelun hinta vain 2,95 €/min + ppm.

2. Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat alk. vain 99 € / h *)

Juristipalvelu - Jätä tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


Minilex tuo lakipalvelut kaikkien saataville. Tarjoamme ilmaisia ja hyvin edullisia lakipalveluita tavallisille suomalaisille ja pk-yrityksille. Toimimme yhteistyössä paikallisten lakimiesten kanssa. Julkaisemme lähiaikoina taas uuden, ilmaisen lakipalvelun täällä Minilex.fi:ssä.

t. Minilex-tiimi

Lakia minihintaan!>> Etsitkö vastausta lakiongelmaasi? >>


Myös kieltoerehdys on vastuuvapausperuste. Tässä tapauksessa on julkisen tahon vika, ettei kansalainen ole tiennyt käyttäytyvänsä laittomasti, eli hän on luullut tekoaan sallituksi. Siksi tekoa on pidettävä ilmeisen anteeksiannettavana. Jos tekijä erehtyy pitämään tekoaan sallittuna, hän on rangaistusvastuusta vapaa, jos erehtymistä on pidettävä ilmeisen anteeksiannettavana joko lain puutteellisen tai virheellisen julkistamisen, lain sisällön erityisen vaikeaselkoisuuden, viranomaisen virheellisen neuvon tai muun näihin rinnastettavan seikan vuoksi.

Ehkä selkein kieltoerehdyksen tilanne koskee tapausta, jossa tekijä on kääntynyt viranomaisten puoleen saadakseen selvyyden tulkinnallisesti epäselvään tilanteeseen. Väärät viranomaisneuvot tekevät erehdyksen anteeksiannettavaksi erityisesti, milloin neuvoa kysyneellä on hyvät perusteet pitää saamaansa vastausta viranomaisten auktoritatiivisena päätöksenä asiassa. Poikkeuksellisesti väärät neuvot voivat vapauttaa vastuusta silloinkin, kun neuvon antaneella ei ole ollut asianmukaista valtuutusta taikka virallista asemaa, jos neuvon kysyjän ei kuitenkaan ole voinut odottaa olleen tietoinen tapahtuneesta toimivallan ylityksestä.

>> Varmista asiasi lakimieheltä - Soita 0600 12 450 >>Lakia minihintaan alk. vain 99 € / h *)

Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat minihintaan.
Miksi maksaisit enemmän?

Juristipalvelu - Tee tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


>> Täältä saat vastauksen lakiasiaasi - lue lisää >>