Avoimen yhtiön perustamissopimus

Minilex - Lakia minihintaan


Näin se toimii:


1. Onko sinulla lakiongelmia? Varmista asiasi lakimieheltä.

Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450

Puhelun hinta vain 2,95 €/min + ppm.

2. Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat alk. vain 99 € / h *)

Juristipalvelu - Jätä tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


Minilex tuo lakipalvelut kaikkien saataville. Tarjoamme ilmaisia ja hyvin edullisia lakipalveluita tavallisille suomalaisille ja pk-yrityksille. Toimimme yhteistyössä paikallisten lakimiesten kanssa. Julkaisemme lähiaikoina taas uuden, ilmaisen lakipalvelun täällä Minilex.fi:ssä.

t. Minilex-tiimi

Lakia minihintaan!>> Etsitkö vastausta lakiongelmaasi? >>


Avoin yhtiö perustetaan yhtiösopimuksella. Yhtiösopimus voi olla suullinen tai kirjallinen. Yhtiösopimuksen tekeminen kirjallisena on suositeltavaa, koska tällöin on ongelmatilanteessa helpompaa varmistua siitä, mitä oikeastaan on sovittu. Kirjallinen sopimus on edellytys yhtiön rekisteröimiseksi kaupparekisteriin. On myös mahdollista käyttää suullista sopimusta kirjallisen yhtiösopimuksen rinnalla.

Avoimen yhtiön yhtiösopimuksessa voidaan lähtökohtaisesti sopia asioista vapaasti; tietyt asiat on kuitenkin lain tasolla pakottavasti säädetty eikä näistä voida yhtiösopimukseen vedoten poiketa. Näitä asioita ovat muun muassa oikeus irtisanoa yhtiösopimus.

Yhtiömiesten keskinäisten suhteiden tarkentamiseksi voidaan laatia yhtiösopimuksesta erillinen osakassopimus. Osakassopimuksessa on osittain mahdollista sopia toisin pakottavista yhtiösopimuksen määräyksistä. Vaikka näin toisin sopimalla ei voida saada aikaan yhtiöoikeudellista vaikutusta, on kuitenkin mahdollista, että erilaisia sopimussakkoja käyttämällä saadaan silti aikaan sopimuksen toivottu vaikutus.

>> Varmista asiasi lakimieheltä - Soita 0600 12 450 >>Lakia minihintaan alk. vain 99 € / h *)

Sopimukset, asiakirjat ja muut lakiasiat minihintaan.
Miksi maksaisit enemmän?

Juristipalvelu - Tee tarjouspyyntö sähköpostitse info (at) minilex.com


*) Perustuntiveloitusta sovelletaan tavanomaisiin lakiasioihin lukuunottamatta kiireellisiä asioita, oikeudenkäyntejä sekä tavanomaista vaativampia toimeksiantoja.


>> Täältä saat vastauksen lakiasiaasi - lue lisää >>