Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osake kauppakirja todistajat


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Asunto-osakkeen kauppa on muoto- ja sisältövapaa, eikä kaupasta mahdollisesti laadittavaan kauppakirjaankaan näin ollen välttämättä tarvita todistajia. Kauppakirjan – eli asunnon ostajan ja myyjän välisen sopimuksen - laadinta on kuitenkin asunto-osakkeiden kaupassakin suositeltavaa.

Jotta kauppakirja olisi pätevä, on siitä syytä selvitä niin myyjän kuin ostajankin henkilötiedot, kaupan kohteena olevan asunnon tarkka osoite, tieto missä asunto-osakeyhtiössä se sijaitsee, minkä huoneiston hallintaan kauppakirja oikeuttaa sekä kohteen koko, eli asunnon tyyppi, huoneet ja pinta-ala. Lisäksi kauppakirjassa on oltava maininta kauppahinnasta, omistus- ja hallintaoikeuden siirtymisestä, vastuusta huoneiston maksuista – esimerkiksi yhtiövastikkeesta -, osakekirjojen luovutuksesta, huoneiston kunnosta sekä ostajan yhtiöstä saamista tiedoista ja varainsiirtoverosta. Kauppakirja on myös kaupan osapuolten allekirjoitettava.

Asunto-osakkeen kauppakirjaa laadittaessa todistajia ei kuitenkaan ole pakko käyttää, mutta todistajien käyttö voi kuitenkin osoittautua joissakin tilanteissa hyödylliseksi.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa