Minilex - Lakipuhelin

Ajokielto voidaan määrätä myös ehdollisena

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuomioistuin voi, jollei yleinen etu muuta vaadi, määrätä ajokiellon ehdollisena, jos ajo-oikeus on ajokieltoon määrättävälle henkilölle ammatin takia välttämätön tai jos siihen on muu erityisen painava syy. Teosta ei saa olla aiheutunut vaaraa toisten turvallisuudelle, eikä ehdollista ajokieltoa voida määrätä, mikäli kuljettajalla on tekohetkellä jo ajokielto tai väliaikainen ajokielto tekohetkellä.

Ajokielto on ehdollinen tuomioistuimen asettaman määräajan, jonka pituus on vähintään vuosi ja enintään kolme vuotta. Tästä ajasta puhutaan virallisemmin nimellä koetusaika. Koetusaika alkaa ehdollisen ajokiellon sisältävän päätöksen julistamisesta tai antamisesta. Tuomioistuimen päätöksessä määrätään ehdollisen ajokiellon koetusajan päättymispäivä. Jollei ehdollisena määrättyä ajokieltoa ole yhden vuoden kuluessa koetusajan päättymisestä määrätty pantavaksi täytäntöön, se on rauennut.

Jos henkilö on saanut ehdollisen ajokiellon ja syyllistyy koetusaikana törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, törkeään rattijuopumukseen tai vaarallisten aineiden kuljetusrikokseen, on tuomioistuimen määrättävä ehdollisena määrätty ajokielto pantavaksi täytäntöön. Ajokielto pannaan täytäntöön, vaikka asianosainen valittaisi päätöksestä. Mikäli teosta ei kuitenkaan tuomita rangaistusta, ehdollisena määrätty ajokielto voidaan tuomioistuimen päätöksellä jättää panematta täytäntöön.

Kun ehdollista ajokieltoa määrätään pantavaksi täytäntöön, on ajokiellon viimeinen voimassaolopäivä ajokielloista pisimpään voimassa olevan ajokiellon viimeinen voimassaolopäivä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]